
Co będzie potrzebne:
- podwójny filet z kurczaka ( 0,5kg)
- puszka pomidorów w puszce
- 2 łyżki koncentratu
- 2 łyżki ketchupu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 kopiaste łyżki serka mascarpone
- sól, pieprz, słodka i ostra papryka
- ulubione zioła
- sok z połowy cytryny
- 3 łyżki oliwy
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę, szklimy na pozostałej ilości oliwy. Dodajemy kurczaka i całość podsmażamy, aż kurczak ze wszech stron nabierze złotego koloru.
Do naszego dania dodajemy puszkę pomidorów, koncentrat i ketchup. W razie konieczności doprawiamy szczyptą soli. Przykrywamy i gotujemy do momentu, aż pomidory się rozpadną. Do naszego sosu dodajemy serek mascarpone i doprawiamy ziołami, ewentualnie solą oraz pieprzem.
Podajemy z ryżem, kluskami, ziemniakami.
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj