
Co będzie potrzebne:
- Podwójny filet z kurczaka
- 2 duże lub 4 małe jajka
- łyżka suszonego tymianku
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Patelnie z tłuszczem rozgrzać. Po kolei moczyć filety dość mocno w jajku by znacznie nim się pokryły i wrzucić na rozgrzany olej. Jak filet będzie już na patelni polewać je od czasu do czasu małą ilością jajka tak by jajko ścięło się na całej powierzchni mięsa. Gdyby jajko dość mocno rozchodziło się po patelni wpychać je łyżką lub łopatką delikatnie pod mięso.
Podawać natychmiast z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Ps. Zdjęcia robione w pośpiechu, bo ogół obiadu się już nie mógł doczekać, ale nie mogłam się powtrzymać by nie pokazać Wam tego przepisu.
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj