
Co będzie potrzebne:
- 2 piersi z kurczaka
- trójkącik serka brie
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z połowy cytryny
- pół łyżeczki suszonego tymianku
- pół łyżeczki suszonej bazylii
- pół łyżeczki mielonej kolendry
- sól, pieprz
Z oliwy z oliwek, soku z cytryny, czosnku przeciśniętego przez praskę i ziół robimy marynatę dokładnie mieszając wszystkie składniki. W umytych filetach wycinamy kieszonkę, nacieramy solą i pieprzem, w środku i na zewnątrz nacieramy marynatę, a w środek wkładamy plasterki serka brie. Mięso szczelnie owijamy w folię aluminiową i wkładamy do piekarnika.
Pieczemy ok. 1,5 godziny w 130 stopniach. W zasadzie kurczak jest już gotowy po godzinie, ale jak posiedzi troszkę dłużej będzie bardziej miękki i soczysty.
Podajemy z dowolnymi warzywami czy surówkami. U mnie sałata z warzywami z sosem vinegretem.
Smacznego :)
Pieczemy ok. 1,5 godziny w 130 stopniach. W zasadzie kurczak jest już gotowy po godzinie, ale jak posiedzi troszkę dłużej będzie bardziej miękki i soczysty.
Podajemy z dowolnymi warzywami czy surówkami. U mnie sałata z warzywami z sosem vinegretem.
Smacznego :)
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj