
Wegańskie śniadania zyskują na popularności nawet wśród zatwardziałych mięsożerców, ponieważ są zdrowe, kolorowe i po prostu pyszne. Wegan Nerd nauczy Was, jak przygotować nie tylko zdrowsze wersje znanych smakołyków, takich jak granola czy naleśniki, ale pokaże też klasykę kuchni wegańskiej - daktyladę, pasztet z soczewicy i pudding chia.
Jeśli chcecie przełamać kanapkową rutynę, otworzyć się na nowe smaki i zainwestować w zdrowie, ten warsztat jest dla Was. Nie bójcie się eksperymentów.
Pracujemy z nowoczesnym zapleczem kuchennym i doskonałymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool, więc przygotowanie mleka roślinnego czy pasztetu będzie przyjemne jak wiosenny spacerek.
Menu:
- Kolorowa granola z orzechami i bakaliami
- Domowe mleko migdałowe z wodą różaną
- Pasztet z soczewicy z chrzanem
- Klasyczny śniadaniowy hummus
- Focaccia z solą morską i oliwkami
- Naleśniki z daktyladą, czyli pastą daktylową z czekoladą
- Pudding z nasion chia z owocami
- Zielone smoothie
Data: 23 Kwietnia 2016 r.
Godzina: 11:00-14:00
Miejsce: Akademia Kulinarna Whirlpool, Soho Factory, ul. Mińska 25
Cena: 195 zł
Partnerem warsztatu jest dystrybutor brazylijskich jagód mocy acai.
Napisz komentarz
Komentujesz jako: Gość Facebook Zaloguj