Popularna blogerka Wegan Nerd, czyli Alicja Rokicka, zaprasza na warsztat pełen śniadaniowej mocy, który odbędzie się 23 kwietnia, w godzinach 11:00-14:00 w Akademii Kulinarnej Whirlpool w Soho Factory (ul. Mińska 25).

Wegańskie śniadania zyskują na popularności nawet wśród zatwardziałych mięsożerców, ponieważ są zdrowe, kolorowe i po prostu pyszne. Wegan Nerd nauczy Was, jak przygotować nie tylko zdrowsze wersje znanych smakołyków, takich jak granola czy naleśniki, ale pokaże też klasykę kuchni wegańskiej - daktyladę, pasztet z soczewicy i pudding chia.

Jeśli chcecie przełamać kanapkową rutynę, otworzyć się na nowe smaki i zainwestować w zdrowie, ten warsztat jest dla Was. Nie bójcie się eksperymentów.

Pracujemy z nowoczesnym zapleczem kuchennym i doskonałymi sprzętami do zabudowy marki Whirlpool, więc przygotowanie mleka roślinnego czy pasztetu będzie przyjemne jak wiosenny spacerek.

Menu:

  • Kolorowa granola z orzechami i bakaliami
  • Domowe mleko migdałowe z wodą różaną
  • Pasztet z soczewicy z chrzanem
  • Klasyczny śniadaniowy hummus
  • Focaccia z solą morską i oliwkami
  • Naleśniki z daktyladą, czyli pastą daktylową z czekoladą
  • Pudding z nasion chia z owocami
  • Zielone smoothie


Data:
23 Kwietnia 2016 r.
Godzina: 11:00-14:00
Miejsce: Akademia Kulinarna Whirlpool, Soho Factory, ul. Mińska 25
Cena: 195 zł

Partnerem warsztatu jest dystrybutor brazylijskich jagód mocy acai.